Dag 7: Afscheid van Yen, Nga, Khoa , Hoa, Loan, Tai en Thao

Vandaag doen we grotendeels een fotoverslag.

Om half 8 komen we met onze brommer aan bij het huis van manager Hiep. Daar is Gia Yen, de leerlinge uit Vinh Ngoc die ons school- en Looking-Forwardproject gaat verlaten en verder gaat studeren op de “University” van Dalat (verpleegkunde). Zij krijgt de afscheidsbonus van 2 miljoen Dong en de usb-stick met alle foto’s die we in de 2 jaar dat zij in ons project zat gemaakt hebben. We wensen haar veel succes en hopen haar volgend jaar terug te zien.2017-9-2 (4)

We rijden naar Dien Khanh, naar het klaslokaaltje waarin Hiep de highschool-leerlingen na schooltijd extra Engelse conversatieles gaf. Aanwezig zijn Thuy Nga, Anh Khoa, Hoang Hoa, Hong Loan, Tan Tai en Nguyen Thao die ons schoolgeldproject gaan verlaten. We moeten nu afscheid van hen nemen. Om er een beetje een afscheidsfeestje van te maken, hebben we ook de overige highschool-leerlingen én oud-L-F-leerlingen uitgenodigd. Het aantal valt een beetje tegen, maar we zitten nu blijkbaar midden in de rijstoogst net voordat het regenseizoen begint. Veel leerlingen konden/mochten niet komen omdat ze mee moeten helpen met de oogst. Toch wordt het een leuk afscheid voor de 6 studenten. Ze krijgen ook de 2 miljoen en de usb-sticks. Voor enkelen is er een kaart of cadeautje (boek naar keuze) van hun persoonlijke supporter.2017-9-2 (44)2017-9-2 (51)2017-9-2 (73)2017-9-2 (57)

2017-9-2 (35)2017-9-2 (30)2017-9-2 (34)2017-9-2 (40)2017-9-2 (72)2017-9-2 (80)

Terug in Nha Trang hebben we om 11.00u. een afspraak met een professor van de (echte) Universiteit van Nha Trang. Deze mr. Thong hebben we ontmoet in het vliegtuig naar Saigon; we zaten 10 uur naast hem. We raakten aan de praat en wij vertelden van ons schoolgeldproject in Nha Trang. Hij vertelde dat hij nu met zijn gezin in Denemarken woont en daar Economie colleges geeft op de Universiteit. Hij is nog verbonden aan de Universiteit van Nha Trang. In onze gezamenlijke lunch vandaag bood hij aan, in geval van problemen met bv. de Vietnamese overheid, Looking-Forward te helpen, mede door middel van zijn ruime connecties in deze provincie/ dit land. Alweer een klein stukje netwerk uitgebreid.2017-9-2 (82)

Vanavond na het avondeten gaan we nog even kijken of er op de boulevard iets speciaal te doen is i.v.m. National Holiday/ Independent Day. Het is er erg druk met wandelaars en brommers, maar er is weinig bijzonders te doen. We besluiten bij het mooie terras-café PALMS-BISTRO, waar we eerder deze week met Yen waren, koffie te gaan drinken. Dit is het café waar Du, de broer van “onze” Hao, een baan heeft als brommerparkeerder/ bewaker. Hij heeft 12-uurs diensten van 6 tot 6 uur. We treffen Du bij de ingang en hij is trotst om voor mij op de foto te gaan met zijn baan.2017-9-2 (85)

We zitten net aan de cappuccino als onze manager Hiep met Lucette van de Nieuw-Zeelandse welfare organisatie “Quan Am” (hulp aan arme minderheden) aan een tafeltje naast ons aanschuift bij andere mensen. Als Hiep ons ziet vraagt ze of we bij hen komen zitten. De andere mensen aan tafel blijken van de Vietnamese welfare organisatie “Care-to-Help” (waterprojecten in arme bergdorpen) te zijn. Geheel onverwacht wordt deze feestdag in Vietnam ook voor ons iets bijzonders; nl. 3 kleine particuliere goede-doelen-organisaties aan één tafel.2017-9-2 (89)

Dit bericht is geplaatst in Reisverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *