Tyfoon DAMREY over Nha Trang en Dien Khanh

2017-11-5 (3)2017-11-6: Zoals iedereen in het Nieuws heeft kunnen lezen en/of horen heeft afgelopen zaterdag een tyfoon het zuiden van Vietnam geteisterd. Het was zelfs al de 12e grote storm dit jaar. Normaal vinden deze noodweren in het Noorden en Midden plaats, maar nu kwam tyfoon DAMREY bij Nha Trang aan land met windsnelheden van 90 kilometer per uur.

“Onze” leerlingen en hun families, hun huizen en “onze” scholen in Nha Trang en Dien Khanh hebben het erg hard te verduren gehad. In deze regio zijn inmiddels 61 doden geteld en vele honderden gewonden. Meer dan 80.000 huizen zijn (zwaar) beschadigd, bomen zijn omgewaaid, (rijst)oogsten zijn vernietigd, wegen staan onder water en de stroom is op veel plaatsen uitgevallen. De scholen waren uit voorzorg gesloten.

Of er materiele schade en/of lichamelijke letsel is bij onze leerlingen of LF-betrokkenen is weten we nog niet, want we hebben nog geen contact met manager, mevrouw Hiep kunnen krijgen.  We proberen steeds weer het contact te herstellen.

Als er materiële schade is bij een LF-leerling thuis, is, in geval van eventueel herstel, ons kleine fonds nagenoeg niet in staat hierin iets te betekenen. Bij lichamelijk letsel van een leerling kan de familie wel op een bijdrage in de ziektekosten rekenen.

Mocht een bepaalde LF-leerling schade of letsel hebben opgelopen informeren wij de betreffende persoonlijke supporter. De komende dagen wordt in Zuid-Vietnam veel regen verwacht. Onze bezorgde gedachten zijn bij “onze” leerlingen en overige L-F-betrokkenen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *