Dag 1: We are back home in Nha Trang!

2018-8-26: We zijn veilig en wel gearriveerd in Nha Trang. Deze keer was het goed geregeld en stond op het vliegveld Cam Ranh een taxichauffeur klaar met een bord in zijn hand, waarop stond; “mr. Johan, Arabella”. Deze man reed redelijk beheerst de 40 kilometer naar ons appartement Arabella in Nha Trang, maar toch is dit het gevaarlijkste deel van onze lange (10.000km.) reis naar onze Vietnamese eindbestemming. Zaterdagmorgen om half zeven vertrokken en het is nu elf uur zondagmorgen.

Ook dit jaar kunnen we gelukkig verblijven in het eenvoudige Arabella appartement, midden in het centrum van deze toeristische stad en voor maar 100 dollar per week, inclusief schoonmaak, lift en 24-uurs bewaking. Door de bewaker en de eigenaar worden we hartelijk begroet, we voelen ons erg welkom. We maken snel onze koffers leeg en gaan naar het dichtbij gelegen Nom-Nom restaurantje. We hebben tegen “onze Vietnamese dochter” Hao gezegd dat zij ons daar kan weerzien ( Hao is het eerste meisje in ons project dat we weer terug naar school gestuurd hebben/ dus zij is Looking-Forward nummer 1-1!).

2018-8-26 (3)Tot onze verbazing was niet alleen Hao, maar ook Thien Duyen en Mizuki Takegata aanwezig. Duyen is van de Cham(pa) minderheid en danst voor de toeristen bij de 1000 jaar oude Cham tempel in het westen van deze stad. In haar middagpauze/ siesta is zij hier naar toe gekomen om ons weer te zien. Mizuki is Japanse en werkt voor 2 jaar aan een gezondheidsproject (inenting van kinderen tegen meningokokken) in Nha Trang. Mizuki wil ons schoolgeldproject leren kennen en gaat waarschijnlijk vrijdag met ons mee als we een aantal potentiele nieuwe Looking-Forward leerlingen thuis gaan bezoeken. Al deze 3 jonge vrouwen van dit hartelijk welkomst comité  zullen jullie dus zeker nog meer gaan tegenkomen in ons dagelijks verslag.

Na de lunch terug naar ons appartementje en we duiken (met de airco aan) voor een goed uurtje in bed; de jetlag eist zijn rust. Om 5 uur hebben we een eerste afspraak met onze nieuwe L-F managers. Onze huidige plaatselijke manager mrs. Hiep gaat stoppen met het algemene management van ons project vanwege haar gezondheid (later hierover meer). We hebben 3 dames bereid gevonden om het management van Hiep over te nem2018-8-26 (9)en. Deze dames wonen alle drie in Dien Khanh, in de dorpjes buiten Nha Trang waar wij ons schoolgeldproject voor de toekomst willen concentreren.

Thi Thanh wordt financieel manager en Tran Thuy en Phuong Lai gaan zorgen dat de envelopjes met het maandelijkse schoolgeld bij de L-F leerlingen op hun school worden overhandigd. Onder het genot van het, voor ons,  eerste overheerlijke Vietnamese rijstnoedel gerecht bespreken we gezamenlijk de planning voor de komende 3 weken dat we hier zijn. 2018-8-26 (10)Vanwege de protesterende jetlag hierover nu nog niets, maar dat volgt vanzelf deze week.

Om 20.00 uur stappen Thuy en Thanh op hun brommer voor de terugweg naar Dien Khanh. Wij lopen nog even naar het centrum en willen zien wat er dit jaar weer anders is. Gelukkig is het fiets- en brommer verhuurwinkeltje van mr. Hoa er nog. Enthousiast komt hij op ons af en omhelst mij; het2018-8-26 (6) is gewoon fijn om elkaar in goede gezondheid weer terug te zien. Morgen zullen we terugkomen om voor de hele periode fietsen te huren.

 

 

2018-8-26 (20)Er zijn weer veel luxe hotels bijgekomen; het oude centrum verdwijnt ieder jaar meer en dat vinden wij erg jammer. Nha Trang “t0 booming” met toerisme. Als contrast staan nog steeds de authentieke straatkraampjes op het trottoir.

We nemen afscheid van deze eerste dag in Nha Trang met een veel te dure (ruim 2 euro per glas) welverdiende ijskoffie.2018-8-26 (15)

Dit bericht is geplaatst in Reisverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *